maandag 27 februari 2012

mijn bijdrage

Aan het goede doel
Wie goed kijkt, ziet dat er hier rechtsboven een afbeelding is bijgekomen... Ik weet het, ik weet het, er zijn er ondertussen genoeg, maar laat ik nu net de week vòòr dit bericht gepubliceerd werd, begonnen zijn aan de befaamde VanKatoentassen...


Laat me even uitleggen.


Het weekend van 14 april staat al heel lang aangestipt in mijn agenda. Niet voor Van Katoen, maar voor een ander fantastisch evenement: vrijgezellenweekend van een naai-vriendin! Ik voel me vereerd hieraan mee te mogen organiseren, met z'n veertienen zullen we er een onvergetelijk weekend van maken! 
Maar... naarmate meer en meer duidelijk werd wat voor gigantisch project Van Katoen wel aan het worden was/is, overwogen we toch wel even om het weekend te verplaatsen. Er zijn echter heel wat mensen die werken in shiften en met wachtdiensten en zo, dus het was onmogelijk om dit alsnog te doen. Maar, niet getreurd, hier in blogland zullen we wel in geuren en kleuren kunnen lezen wat er op 14 april te beleven valt/viel in het MIAT, en dat zal je van het vrijgezellenweekend niet kunnen zeggen! ;-)


Aldus... Ergens voelde ik me innerlijk verplicht om ook een bijdrage te leveren aan het goede doel. Ik heb al een aantal patroontjes aangekocht, waarvan er tot nu toe nog maar eentje, de halterjurk, tot uitvoer is gekomen. Er zullen er nog wel volgen, maar kent u dat, een hoofd vol projecten, niet wetende waar eerst aan te beginnen, en zoekende naar tijd? Juist ja...
Deze oproep kwam dus als geroepen: dit wordt mijn bijdrage! Mezelf kennende (dat hoofd vol projecten dus), durfde ik het nog niet helemaal aan om de afbeelding hier reeds te plaatsen... Maar nu doe ik dit met fierheid, want... ze zijn af!
Het stofje is een heel zacht ribfluweel, ik had er hier nog wat op de rol zitten, gekregen van mijn naaiende mama. Het stofje op zich vind ik super, maar het kleur is niet echt mijn ding... Ideaal voor deze tassen, dacht ik. Al is een effen stofje ook maar effen... Aldus ging ik op zoek in mijn doos authentieke retro-stofjes... Ik heb zo'n doos vol met kleine stukjes stof, in den tijd dienende als 'staaltjes'. Van sommige stofjes heb ik echt spijt dat ik er maar een heel klein stukje van heb, maar als applicatie kan dit soms wel heel leuk zijn! Ik koos er 2 uit, knipte ze met de kartelschaar, en stikte ze er eloleo-gewijs op vast. 

Maar, zoals ik dus al zei, ik begon er al een aantal weken terug aan. Normaal gezien gaat het vrij snel om ze in elkaar te steken, maar deze stof is nogal aan de dikke kant... Ik moest enkel nog aan de bovenkant eens doorstikken op 0,5 cm van de rand, maar dat was buiten mijn naaimachientje gerekend... Dit is het eenvoudige machientje waarmee alles hier aan elkaar wordt gestikt:En wel degelijk 8 lagen van die dikke stof, dat is er gewoon teveel aan... Maar geen nood. Sinds enkele weken volg ik op maandagnamiddag naailes. En daar hebben ze machines van een heel ander kaliber! Deze namiddag was het klusje dan ook gauw geklaard: even onder de bernina activa 230, en klaar!


Er is deze namiddag trouwens nog een ander projectje klaargeraakt, maar daarover later meer...


Via de madam van koekepeertje zorg ik dat de VanKatoentassen terecht komen. 


Ik wens de nieuwe eigenaars er alvast veel plezier mee!

4 opmerkingen:

  1. Griet, ongelooflijk hoe je dat nog tussen de zieke dochters door kan klaar spelen! Mooi!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En het zijn schoontjes! Heel erg bedankt voor je tasjes.

    BeantwoordenVerwijderen