zaterdag 11 februari 2012

heerlijk zacht (2)...

Ik kondigde het hier al even aan, er zou ook een mini-versie komen van de hoodie... Hij is al even af, en ondertussen kwam er ook een broekje bij. De ganse tenue werd getest en... goed bevonden!


Voorkant:


Achterkant:


En omdat ze het nog wat moeilijk vindt om te poseren, een 'holle' versie:
De groene velours en de stof voor het broekje (eigenlijk een stevige boordstof...) komen opnieuw van Oostende. Het tricot voor de binnenkant komt van bij Vermiljoen


Voor de hoodie maakte ik, op aanraden van de naaivriendinnen, een maatje 92 zonder naadwaarde. Ons 16-maandertje draagt tegenwoordig maat 86, soms al 92. Op zich maakte ik dus wel de goeie maat, de trui op zich zit perfect. Al zou ik de volgende keer de mouwen wel iets breder maken... Het is nogal wringen om erin te geraken, en een gepruts om de mouwtjes eronder terug op de goeie plaats te krijgen... Maar eens ze erin zit, zit hij perfect! 
Ik maakte deze keer ook geen knoopsgaten, want ik merkte bij de vorige versie dat de knoopsgaten na verloop van tijd wat uitgerokken raken... Had ik bij het maken ervan maar aan dit gedacht... Maar goed, gedane zaken nemen geen keer... Deze keer pakte ik het anders aan: drukknopen om snel open en dicht te kunnen doen, en voor 't zicht gewoon opgenaaide knopen. Handig!


Het broekje is een patroontje uit de ottobre 4/2011, nr. 3 'modern girl'. Zat heel snel in elkaar, en ik ben er echt weg van... Spijtig dat het patroon maar tot maat 92 gaat, al heb ik vannacht wel liggen denken hoe ik het zou kunnen aanpassen voor de grotere dochter... 

6 opmerkingen: