donderdag 28 maart 2013

Mijn Maakdag-jurkje

Eindelijk vond ik wat tijd om mijn zondagse Maakdag-creatie af te werken, te fotograferen, en nu nog te bloggen. (Iemand trouwens een idee waar je tijd kan kopen? Of is het overal uitverkocht?)

Vorige zondag trok ik dus naar Gent om bij deze dame deze workshop te volgen.
Ja, we hebben hier een communicantje in huis, en nee, dit wordt niet haar communiejurkje... Maar toch een modelletje dat ik nog vaker zal maken!

Voor mij was het gegeven op zich al een zaligheid: een ganse namiddag rustig en ongestoord kunnen naaien, in goed gezelschap, onder deskundige begeleiding en met een hele hoop tips en trucjes. Heel wat interessante weetjes staan ondertussen al geblogd, qua naslagwerk kan dat dus wel tellen!

Dat je als kers op de taart op het einde van de dag een jurkje meeneemt naar huis, dat maakt het verhaal gewoon compleet...

Het stofje, daarvan wist ik onmiddellijk dat dit voorbestemd was voor een zwierig jurkje.
Ik vond het bij de stoffenkamer, en vond er ineens ook een bijpassend paspelbandje bij... Goud, ja... Voor een prinses mag dat wel hé?


Het patroon kregen we kant en klaar geleverd, uiteraard uit het boek. Maar met speciale wensen: een smal 6-jarig meisje. Maat 110-116 werd het dus, verlengd (dankje Griet!). En uit ervaring bij het maken van het vorige kleedje, versmalde ik het bovenstukje ook deze keer 4 cm in omtrek.
Ook de rokdelen waren reeds voorgeknipt en al. Maar ik kon het niet laten om de delen toch iets breder te maken, want een zwierrokje mag echt wel zwieren hé...


Tot daar mijn eigen durf. Voor de rest volgde ik vol vertrouwen en nauwgezet de instructies. Met een zeer bevredigend resultaat!

Helaas kon ik het jurkje de avond zelf niet meer tonen aan Stien, ze lag al zalig in dromenland. Maar haar snoet als ze het kleedje de volgende ochtend zag, daar werd ik helemaal week van... Ware het niet dat ik het kleedje nog moest omzomen (ik wou het haar eerst aanpassen), ze had het maandag al direct aangedaan.
Ze poseerde vanavond dan ook maar wat graag voor de camera...
En o ja, dat kraagje en die mouwtjes, I love it...


Er werden nog heel wat mooie kleedjes genaaid zondag, ik kon er hier al eentje geblogd vinden. Als iemand er nog eentje vindt op het net, laat het mij weten hé! 

19 opmerkingen:

 1. wauw!!! dat kraagje en die mouwtjes smelt!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedurfd zou ik zeggen want het resultaat is prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En ik heb de "making of" gezien. :-) Het resultaat mag er zijn, ik ben helemaal weg van dat stofje en de gouden paspel.
  Wat een pose-madam trouwens!!! Je mag op zijn minst trots zijn op het jurkje en op de knappe dochter! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik blijf van van de paspel ertussen: perfect!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig gewoon, en in één van de mooiste stoffen, chapeau!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig dat jurkje! Stien straalt er helemaal in! En, ga je ook zelf de communiejurk maken?
  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oh dit jurkje zag ik live, en ik was er helemaal weg van!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Echt schoon! Blij dat je zo tevreden bent.

  BeantwoordenVerwijderen