zaterdag 1 september 2012

de grote oversteek...

Vandaag was een belangrijke dag, de dag van 'de grote oversteek'...
Op de school van Stien wordt van de overgang van kleuter naar lager altijd iets speciaals gemaakt. De laatste zaterdag van de vakantie wordt het team voorgesteld, en vindt 'de grote oversteek' plaats. De ouders van de bijna-kleuter-af-kindjes kiezen zelf hoe dit ingevuld wordt. Dit jaar zat ik dus mee in het organiserend comité...

Hoe de oversteek dit jaar in elkaar zat? Wel...
We startten samen met alle kindjes en ouders in het kleutertuintje van de 3e kleuterklas.Via de glijbaan (om zeker op tijd de foto te trekken, heb ik wat te vroeg afgedrukt...)ging het langs enkele trampolinesnaar een heuse rupsbandformatie.Van daaruit werd gefietst (let op de mooie bloemenversiering, gemaakt door de mama's en papa's)


en gehinkeldnaar het centrum, waar de kinderen hun naam op een blad mochten schrijven. Dat werd samen met hun kaartjes, waarop ze thuis al hun verwachtingen van het 1e leerjaar hadden geschreven/getekend, in de vitrinekast aan het centrum opgehangen.


Eventjes pauze...om dan over te gaan naar 't groot geweld... Mama's en papa's zorgden voor een levende brug... zie je nog net de voetjes van Stien? ;-)
En dan, via de bruine zeep, konden de kinderen bijna het 1e leerjaar binnenglijden...Al was niet iedereen daar zo enthousiast over...Nog even elk een vlagje kiezen aan de vlaggenlijn om de naam erop te schrijven...et voila, overgestoken! 

(Die vlaggenlijn, die werd deze week in elkaar gestikt. Helaas heb ik geen foto van de ganse lijn... De bedoeling is dat die vlaggenlijn in de klas wordt opgehangen, en elk jaar gewoon meeschuift met de klas. Op 't einde van 't lagere kan ieder kindje dan 'zijn/haar' vlagje eraf knippen en meenemen als aandenken aan de lagere schoolloopbaan. Maar zo ver zijn we nog lang niet... Gelukkig!)

Daarna konden we een kijkje nemen in de klas. Zeer leuke klassen, met een verdieping. Op het verdiep is er telkens de praatronde en wordt de dag- en projectplanning bijgehouden. Het planningsbord voor maandag hing al klaar...


Van bovenuit gezien ziet de klas er zo uit:


Deze ochtend stonden we dus op met een 3e kleutertje, straks gaan we slapen met een 1e leerjaar-kindje... Slik... 

5 opmerkingen:

 1. mooie foto's!! Veel succes Stien!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke manier om het schooljaar te starten!
  Hier ook eentje die naar het eerste leerjaar gaat. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, zo leuk zeg! veel succes voor jullie meisje!(en worden dat traantjes bij mama morgen of valt dat nog mee ;-) ?) (hier vrees ik toch de zakdoeken te moeten laten aanrukken...)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amai!! Wat ziet dat er leuk uit!!!
  Heel veel succes Stientje morgen!!!!
  Dikke knuffel van Ridder Senne ;-)
  x

  BeantwoordenVerwijderen