dinsdag 1 januari 2013

nieuw

'Nieuw' is het begrip van deze tijd. Een nieuw jaar, een gelukkig nieuwjaar, beste wensen voor het nieuwe jaar, ...

Bij een nieuw jaar horen pakjes, en ik nam me voor om toch een deeltje ervan zelf te maken. Niet in het minst omdat ik mezelf, met o.a. giften voor verjaardag, kerst en ... nieuwjaar, trakteerde op iets nieuws... Een nieuwe naaimachine, iets waar ik al lang naar uitkeek... Ik ben gezwicht voor dit pareltje van janome:


De mogelijkheid om letters te stikken en nog wat snufjes (zoals snelheidsregeling, automatisch afknippen, naaien zonder voetpedaal) hebben de doorslag gegeven. 
En o o o, wat is dat zalig stikken met dat machientje! Wat een verschil met mijn vorige eenvoudige singertje!
En de ruim anderhalf uur durende 'opleiding' die ik er hier bij kreeg, dat is pas service!

Er lag al direct een project klaar, met deadline... Wijn met foto's van de kindjes (besteld via de school van Stien, echt een leuke actie), op elegante wijze aanboden in de 'Zo geknipt!' verpakking! 
Een eerste exemplaar werd vervaardigd met biais, zoals voorgeschreven. Maar toen kwam de uitleg van de vriendelijke Naaldeke-man terug naar boven, en besloot ik de andere exemplaren met een soort overlocksteek te doen. En eigenlijk, die letters, die kon ik dan maar ineens uitproberen hé, aja!


En zo werd hier het nieuwe jaar ingezet. 

Bij deze wens ik jullie allen een fantastisch nieuw jaar, met een goede gezondheid, een hoop creativiteit, veel oprechte liefde, warmte en genegenheid, en alle goeds!

6 opmerkingen:

 1. amai, super met die letters! volgende week live te bewonderen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow wat een machine!!! ook voor jullie een fantastisch jaar!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. amai, zalig zo'n machien!!! En die letters, de max dat je dat kan daarmee!!! We zullen hier weer veel mooie maaksels zien verschijnen dit jaar ;-).
  Maak er een fantastisch jaar van!!!

  BeantwoordenVerwijderen